Vardagsmotion

Man ska inte underskatta vardagsmotion. Det kan göra mycket för ditt välmående och din hälsa. Du kanske inte tror att det spelar någon roll om du tar hissen istället för trapporna, men det gör det. Såklart behöver du inte ta trapporna om du är jättetrött eller om du har ont någonstans. Men att välja trapporna när du har möjlighet kan göra mycket för din prestation på till exempel jobbet eller i skolan. 

Vardagsmotion behöver inte innebära att du går överallt. Du kanske kan gå vissa sträckor och sen komplettera med att ställa dig upp och jobba, rulla lite på axlarna eller ta en promenad under lunchen? För att göra det lite roligare kan du göra det tillsammans med en kompis eller en kollega, eller varför inte en hund!? 

Hälsoeffekter

De positiva hälsoeffekterna du kan få av att få in lite vardagsmotion under dagarna är bland anant att du blir piggare, får mer energi, får igång blodcirkulationen, samt gör så att hjärnan får nytt syre så att du kan tänka bättre. Visste du att det är bättre för kroppen att få in vardagsmotion under en stor del av dagen än att träna en timme och sen sitta still resten av dagen? 

Så nästa gång du känner att du skulle behöva ställa dig upp eller röra på dig lite så gör det. Det kanske inte kommer blir någon synlig förändring. Men en förändring inom dig kommer definitivt att ske och du kommer att känna dig mycket bättre om vardagsmotionen blir en del av din vardag.