Bästa sättet att ta sig till och från gymmet

Att träna och hålla kroppen i trim är viktigt. Motion gör dig inte bara piggare och gladare utan håller dig dessutom friskare genom att du får starkare immunförsvar. Att motionera är helt nödvändigt för många människor på grund av stillasittande jobb och en livsstil som i övrigt innehåller allt mindre rörelse.

Det finns många sätt att träna, men det viktiga är inte hur du tränar utan att du gör det på ett sätt som fungerar och som känns lustfyllt för dig.

Många uppskattar att träna på gym. Det har fördelen att det går att träna obehindrat, oberoende av vädret. Ett bra gym är också bra genom att det erbjuder flera träningsformer för både styrka och kondition, i grupp eller enskilt.

Den stora nackdelen med gymmet är att du måste ta dig dit. Det kan du göra på många olika sätt. Här ger vi dig några förslag.

Bor du nära gymmet kan du springa dit. På köpet får du uppvärmning och extra träning. Det kan dock vara övermäktigt att springa hem igen, efter avslutat pass.

På en Crescent elcykel tar du dig snabbt och lätt även längre sträckor utan att det blir speciellt ansträngande. Du kan själv välja hur mycket du ska ta i och trampa och på så stt utnyttja transporttiden till uppvärmning.

Eftersom du kan använda elmotorn behöver du inte ta ut dig i onödan på väg till gymmet och när du är trött och ska hem får du lite välbehövlig hjälp på traven.

Vill du köra lite tyngre uppvärmning eller kanske varva gymträningen med ett cykelpass fungerar elcykeln perfekt. Du behöver bara ta ur batteriet så får du en helt vanlig, trögtrampad cykel, perfekt för träning.