Är du nybörjare eller ute efter lite inspiration? Vi ska kika på tre populära maskiner på gymmet som är tidlösa och effektiva: motionscykeln, löpbandet och crosstrainern. Om du gillar att cykla så är motionscyklen perfekt för dig. Här kan du cykla hur länge du vill, i uppförsbacke eller nerförsbacke, utan att behöva bekymra dig om varken cykellås eller trafikregler. Lyssna på dina favoritlåtar för att komma in i rätt stämning och kör så det ryker. Det gäller att utmana sig själv på gymmet för att det ska vara effektivt, så träna hellre lite kortare pass med högre intensitet, så att du får upp pulsen ordentligt och svettas ut gifter ur kroppen.

Vi älskar också löpbandet. Så enkelt och kraftfullt. Även här kan du välja hur snabbt det ska gå och hur mycket motstånd du vill ha. Använd de inbyggda träningspassen för en varierad träning utformad efter dina personliga mål. Fördelen med löpbandet är att rörelserna är 100% naturliga, vilket innebär att du tränar din kropp på ett helt naturligt sätt utan några konstlade spänningar eller positioner som kan leda till problem senare.

Vissa personer föredrar ändå crosstrainern, som inte är 100% naturlig, för att den ger kroppen stöd och hjälp på traven med den mekaniska rörelsen. Om du ska använda crosstrainern så är det väldigt viktigt att du är helt medveten om dina rörelser och att det känns bra i alla leder och muskler. Uppnå bäst resultat om du varierar din träning med olika maskiner och kommer ihåg att värma upp och stretcha ordentligt efteråt.