Den som känner av och påverkas av pollen kan uppleva symtom som varierar väldigt från person till person. De vanliga som de flesta människor vet om är att näsan och ögonen blir svullna och rinner. Ögonen kan klia väldigt mycket och ju mer man kliar själv desto värre blir det. Men symtom som inte syns utanpå är en väldigt trötthet som sätter sig i hela kroppen vilket kan bli väldigt jobbigt.

Vad gör man då åt pollenallergi och lindring? Idag finns det många produkter som är receptfria och går att prova. Det finns både tabletter, ögondroppar och nässpray som kan hjälpa. Alla får effekt av olika saker och det är inte alltid det lindrar omedelbart utan kan behövas några dagar innan full effekt uppnås. Skulle inget fungera och man fortsatt har väldigt stora besvär bör man söka vård hos en läkare för vidare utredning och hjälp.

Under den här perioden av året kan man ibland behöva låta kroppen vila och därför inte träna väldigt hårt. Lyssna på kroppen och försök hitta en bra balans i vad som känns bäst. Som tränare eller lagkamrat kan man därför behöva vara extra lyhörd under den här perioden och inte pressa en person allt för hårt eftersom det kan kännas betydligt mer i kroppen än vad man kan se utanpå. Skulle man överanstränga sig är det inte farligt, men kan bli jobbigare för kroppen eftersom den har så mycket annat att jobba med all pollen.