Träna det du vill

Trots att vi på Växjö United tycker om fotboll så vill vi att människor ska träna och röra på sig i de former som man själv vill. Du behöver inte springa en mil varje dag – utan du kan göra vad du vill, bara du rör på dig. Det viktiga är att du får igång kroppen och får upp pulsen. Sen är meningen att du ska ha kul. Du ska inte behöva lida igenom träningen. 

Vardagsmotion

Många förespråka vardagsmotion, och det gör även vi. Men i vissa fall kan det faktiskt vara bättre att sätta på robotgräsklipparen än att själv klippa gräset. Då får du mer tid till att träna exakt det du vill och samtidigt blir gräset klippt – två flugor i en smäll! Om du blev sugen på en robotgräsklippare kan du göra ett köp här och röra på dig mer på de sätten som du tycker är kul. 

Sen finns det fall då det är bra att göra saker själv istället för att använda olika maskiner. Till exempel som att ta trapporna istället för att åka hiss eller rulltrappor. Men det är klart – känner du att du verkligen inte orkar gå i trappen är det okej att ta hissen eller rulltrappan.

Du ska må bra av att röra på dig, och du ska framförallt inte behöva få ont och trötta ut kroppen alldeles för mycket. Därför är det viktigt att du rör på dig genom något som du tycker är kul. Om det är fotboll eller någon annan form av rörelse bestämmer du.