Tips till vinterlöpningen

Det är skönt att ge sig ut i kylan på morgonen när frosten frasar under fötterna! Men visst blir det allt viktigare att man har rätt utrustning när det faller i graderna. Undvik bomull och andra material som inte klarar av att absorbera fukt. Några bra material är fleece, ull och andra heat tech-material som både bevarar värmen och stänger ute kylan samtidigt som materialet andas och släpper ut fukt.

När man springer om vintern gäller det att hitta den där balansen så att man har tillräckligt mycket på sig utan att känna sig begränsad och påbyltad. Det yttersta laget bör vara vattentätt och även vindtätt, men även andningsbart så att man inte stänger inne fukten. Sedan ska man inte glömma att använda reflexer om vintern när det är så mörkt.

Värm upp innan du ger dig ut på din löptur och foam rolla för att få igång blodcirkulationen. Slå på din riskokare eller ångkokare med timer om du vill att lunchen eller middagen ska lagas medan du är ute och motionerar. När du kommer hem gäller det att byta om så snart man kan. Hoppa in i duschen snarast möjligt – speciellt om du är kvinna. Sedan kan du njuta av en god kopp te med kollagenprotein efteråt för återhämtning och välmående.

Sedan gäller det att ha rätt attityd och komma ihåg att det bara känns lite kyligt i början. Om du har en mikrovågsugn med timer kan du ställa in timern så tekoppen väntar på dig med rykande varmt vatten när du kommer hem!