Tips för att få in 10 000 steg om dagen

Vi vet alla att vi borde få in minst 10 000 steg om dagen, men hur många av oss är det som lyckas med det? De flesta av oss försöker få in alla 10 000 steg på en långpromenad, men det är inte många som lyckas få in en sådan lång långpromenad in i sin vardag på daglig basis!

För att få in 10 000 steg om dagen finns det mycket man kan göra under dagens gång – utmaningen är att skapa nya vanor som man gör automatiskt istället för att behöva anstränga sig så hårt varje gång. Vi vet alla hur det brukar gå med nya vanor som känns som en uppförsbacke… de är inte långlivade.

Skapa nya, enkla vanor som är lätta att hålla sig till, månad efter månad, år efter år. Vi menar riktigt enkla grejer, som att gå i trapporna istället för att ta hissen. Gå till butiken istället för att beställa hem varor. Gå på promenad när du ringer vänner och familj. Lägg till en ny vana i taget och arbeta dig upp mot 10 000 steg stegvis (ha, ha). Börja med att räkna dina steg dagligen utan att göra några förändringar och lägg sedan på 1 000-1 500 steg i veckan.

Om du arbetar på ett kontorshotell på Stureplan kan du lätt få in dina dagliga steg genom att hämta din lunch en bit bort eller möta en vän på en restaurang eller ett café en bit bort. Det är så mysigt att vandra runt i centrala Stockholm att det är ett rent nöje!