Motion tillsammans med sin hund

Hunden är ens bästa vän och är oftast öppen för att hitta på roliga saker tillsammans. Att gå en promenad om dagen är trevligt och ger mycket god vardagsmotion. Eftersom att hunden behöver komma ut varje dag är det inte svårt att förstå att hundägare generellt är friskare än andra grupper enligt flera studier.

Förutom att bara gå promenader finns flera andra aktiviteter att ägna sig åt. Agility är en form av hinderbana som hunden ska ta sig igenom. Minst fel och snabbast tid vinner. Som förare behöver man då ha en bra kondition för att orka följa med genom hela banan. Under en kort tid behöver man verkligen ge allt, för det kommer hunden att göra.

Rallylydnad är en annan aktivitet som inte är lika fartfylld men där man kommer ut och aktiverar varandra. Där finns flera stationer att stanna vid. På varje station finns en lapp uppsatt där det står en uppgift som ska genomföras. Det kan vara att sitta eller ligga, eller mer avancerade saker baserat på vilken nivå som man befinner sig på.

Större hundar passar bra till drag och tyngre aktiviteter. De kan dra en cykel eller speciella slädar om man så önskar. Hundar älskar att aktiveras och arbeta, som hundägare behöver man vara redo för det. Det finns otroligt många saker att ägna sig åt och det gäller bara att hitta det man själv trivs allra bäst med. Kom ihåg att också hunden ska känna sig bekväm och trivs med uppgiften.