Snabba måltider när tiden inte finns till

Ibland kan hungern göra sig påmind när det inte finns tid eller möjlighet att laga mat. Du kanske ska iväg på en träning om en liten stund och inte hinner sätta dig vid ett fyrkantigt eller runt matbord och äta i lugn och ro. Om du känner att detta ofta händer dig kan du behöva tänka om lite i hur du lägger upp dina måltider under dagen. Det viktigaste är att vara förberedd.

Ha alltid detta i väskan

Det är en bra idé att lägga i något ätbart i väskan du har med dig. För du vet aldrig när hungern slår till och du kanske inte vill lägga pengar på en halvtråkig macka eller torr bulle. Då är det bättre att ha till exempel bars, frukt, smoothies eller något annat smidigt att bara ta fram och äta snabbt i väskan. Genom att vara förberedd kan du åtminstone minska den värsta hungern.

När du är hemma men ska iväg

Börjar träningen om en halvtimme men du känner att du måste äta någonting? Då har du inte tid att sätta dig ner, dyka fint och ta fram dina nya bordstabletter, utan då måste du få i dig någonting snabbt som inte heller tar för lång tid för kroppen att bryta ned.

I en sådan situation kan en macka, lite yoghurt, frukt, risifrutti, drickyoghurt eller något annat vara bra att ha hemma. Att ställa sig och laga middag när träningen snart börjar är ingen smart idé – utan då är det bättre att ta någonting som ger dig snabb energi och istället äta en ordentlig middag efteråt.