Så stöttar du föreningslivet

Fotboll och sportevenemang är alltid roliga tillställningar som för människor samman. Ni kan heja på ert favoritlag eller se era barn lira med sina polare. Oavsett om det är ett större lag som spelar eller är korplaget som du är mest intresserad av är det alltid trevligare om man också kan avnjuta en bit mat, kopp kaffe eller fika medans man kollar. Dessutom är detta en möjlighet för er att dra in pengar till klubben och stötta föreningslivet så gott som det går. Överskottet hamnar direkt i lagkassan och kan sedan användas för träningsresor, upprustning av planen eller nya matchtröjor.

Sälj fika

Om ni endast har en mindre plan och inte några särskilda lokaler att använda er av för försäljning av fika är detta inget större problem. Skaffa ett fällbart bord att använda och sedan är det bara att duka upp kalaset med bullar, korv och såklart lite mindre tilltugg som barnen kommer att tycka om. Vi garanterar att iallafall några besökare kommer att känna sig sugna efter en timme utomhus.

Sälj lotter

Du kan också stötta föreningslivet genom att hjälpa till att sälja lotter. Dessa finns i mängder av olika former där Bingolotter eller Sverigelotter tillhör det mer vanliga. Men du kan också sälja billotter eller lotter där ni sedan drar vinnare som kan få gratisbiljetter eller en matchtröja av laget. Du kan bestämma vad vinsterna ska innehålla och stötta laget genom att ge lite av din tid. Om du har barn som spelar i klubben är detta ett mycket bra sätt att stötta laget och ge ditt barn möjlighet att fortsätta spela fotboll.