Optimalt träningspass med ett löpband

Det är många som gillar att springa utomhus, men det är också många som gillar att komma till gymmet och träna på löpbandet. När man springer på ett löpband kan man verkligen koppla bort världen utanför, lyssna på sin favoritmusik och skapa exakt de förutsättningarna man vill ha. Med löpbandets olika funktioner kan man ställa in om man vill springa i uppförsbacke eller ej och välja hastighet.

 

Med några smarta tips kan man få ut lite mer av sin träning på löpbandet. När man värmer upp och varvar ner så ska man se till att man har en lutning på ett eller två på maskinen, vilket motsvarar en normal lutning när man är ute och går. Eftersom löpbandet inte varierar alls så blir det onaturligt enkelt att gå helt utan lutning, då marken utomhus i själva verket alltid lutar lite uppåt eller lite neråt.

Luras inte av skornas utseende; inomhusskor ser alltid nya ut, men det betyder inte att de har optimal passform. Kom ihåg att byta ut dina träningsskor med jämna mellanrum för att ta hand om din kropp och förebygga träningsskador. Det är lika viktigt som att ha en bra cykelhjälm.

Sedan tipsar experterna också om att du inte ska förlita dig för mycket på mätningarna som visar hur mycket kalorier du har bränt. Detta är en väldigt personlig grej. Vi bränner alla olika mycket beroende på får metaboliska ålder, BMI, kroppssammansättning, osv. Så ta det med en nypa salt och var uppmärksam på hur din vikt är över tid istället, i förhållande till hur mycket du tränar och äter.