Motion = miljövänligt

Hur hänger egentligen motion och miljösmarta aktiviteter ihop? Jo, enkelt sagt handlar det om att du genom att motionera lämnar bilen hemma och istället går, springer eller cyklar till den plats du ska. Att lämna bilen hemma är nämligen något av det mest miljövänliga du kan göra och dessutom kan du få motion på köpet! Men ibland är avståndet så pass långt att man inte hinner använda kroppen eller cykeln för att komma fram. Vad ska man göra då?

Kollektivtrafik

Om det är en bit till jobbet, affären eller var du nu än ska så kan du ta bussen, spårvagnen, tunnelbanan eller tåget en bit och sen välja att gå eller cykla resterande bit tills du är framme på den plats du skulle till. Det är miljövänligare att ta bussen eller annan kollektivtrafik, och om du går av några hållplatser tidigare får du också motion på köpet. Om bussen går på el är det ännu bättre och mer miljövänligt.

Samåk

Det kanske inte finns någon kollektivtrafik just där du bor eller så är tidtabellen inget som passar dig. Då kan du höra av dig till andra i området om de ändå ska åka iväg någonstans och ni kan samåka. Då lämnar ni i alla fall minst en bil hemma. Det bästa vore ju om det fordon ni åker i är köpt som en begagnad bil hos Riddermark. Då tar du tillvara på de produkter som redan tillverkats och bidrar därmed inte till den enorma marknaden för nyproduktion som råder idag.