Gör det enkelt att träna

I grund och botten är människor lata. Vi vill spara energi för att kunna springa ifrån en tiger eller fly från något annat hot. Men eftersom att den yttre miljön idag inte ser ut som den gjorde för tusentals år sedan – trots att vår hjärna ser och fungerar likadant som förr – så bli det en krock.

Därför behöver man göra det så enkelt som möjligt att röra på sig. Vad som är enkelt är olika för alla. För en person kan det vara att ta på sig löparskorna och springa en sväng, och för en annan person kan det vara att köpa ett gymkort som ligger på vägen hem från jobbet. Många tycker att det bästa är om man kan slå två flugor i en smäll.

Spara tid

Genom att göra två saker samtidigt kan du spara tid. Det kan till exempel vara att ta en promenad medans du tar det där samtalet från jobbet, eller att du ser på en serie medans du springer på löpbandet. Se bara till så att du kan fokusera på båda grejerna så att du inte skadar dig eller någon annan.

Belöning

För att göra träningen ännu enklare att få gjord kan du behöva belöna dig själv efteråt. Det kan vara att du checkar in på ett hotell med spa – exempelvis Copperhill – efter en tuff träningsvecka. Det viktiga är att du firar och ger dig själv någon slags belöning när du har klarat dina mål. Då blir det mycket roligare att anstränga sig för att nå dom.