Förbered mat till vandringen

Vandring är något som de flesta personer kan ägna sig åt. Det spelar inte någon roll om man har en otrolig kondition eller inte speciellt van alls. Vandringsleder finns i olika svårighetsgrad och längd vilket gör det enkelt och anpassa. Antingen vandrar man i fjällen eller efter någon led i det lokala närområdet.

Viktigt är att ha med sig mat och dryck att kunna avnjuta vid behov. En riskokare av hög kvalitet gör det enkelt att koka ris som är ett perfekt tillbehör. Till riset går det att ha med tonfisk på burk, linsgryta eller vad man vill. Ta med maten i en termos som kommer att hålla maten varm under många timmar.

Förutom något och äta är det viktigt att ha rikligt med vatten med sig. När man rör sig ute i skog och mark är det viktigt att hela tiden fylla på med vätska för att inte riskera och bli uttorkad. På många ställen finns naturliga källor och fylla på från, men det är inte en självklarhet.

Snabb energi i form av frukt eller annat som går att äta samtidigt som man sakta går eller tar en snabb vilopaus. Något varmt att dricka i form av kaffe eller choklad kan också uppskattas ifall att man blir lite frusen eller bara önskar något annat än vatten. Gör vandringen till en mysig tur och lägg upp den helt och hållet utifrån de personliga förutsättningarna. Ju mer man ger sig ut, ju längre kommer man också orka att vandra.